Vieringen - Antoniuskerk Utrecht

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vieringen

V I E R I N G E N


Antoniusvieringen
Op zondag is er de 'Antoniusviering'. Deze beginnen om 10.00 uur. 
Voorgangers in deze vieringen zijn: Yosé Hohne Sparborth, Michiel Kersemaekers, Julia van Wel en Gerrit Jan Westerveld. Ook kan de pastoraatsgroep in overleg met de voorgangers besluiten iemand van buiten de gemeenschap verzoeken voor te gaan.

In de afgelopen periode hebben we in onze kerk een nieuwe liturgie ontwikkeld en en uitgeprobeerd, met vertrouwde en met nieuwe, eigentijdse vormen. Er is een viering ontstaan met een eigen kracht en kleur. We noemen deze de Antoniusvieringen. 
Voor het Maria-altaar is een kapel ingericht voor deze vieringen waarmee zij een eigen plek hebben gekregen in de Antoniuskerk. 

Familievieringen
Deze vieringen zijn voor jong en oud, voor kinderen zowel als voor volwassenen. Kinderen worden uitgenodigd actief mee te doen, de (Bijbel-)verhalen en de overweging richten zich zowel op de kinderen als de volwassenen. De rituelen en symboliek worden, herkenbaar, ontleend aan het leven van alledag. Bij de familievieringen wordt naast het licht ook brood (en druiven) gedeeld.
 
Ontmoeting
Na alle vieringen is er gelegenheid voor kennismaking en ontmoeting. We vinden het fijn als u na afloop nog een kopje koffie of thee komt drinken.

Vervoer: 

Indien u op zondag door ziekte/ouderdom niet meer naar de kerk kunt komen, wilt u dit dan aangeven? Wij kunnen dan samen kijken wat we voor u kunnen betekenen. (telefoon: 030-2930879 - secretariaat)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woensdagse Vespers

Elke woensdagavond om 19.00 uur is er de gelegenheid om deel te nemen aan het avondgebed, de vesper. 

In een half uur zingen we, bidden we enkele psalmen, is er een meditatieve lezing en is er stilte. U bent van harte welkom om deel te nemen.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gregoriaanse Vespers (vrijdag)

In de Augustinuskerk was er elke vrijdagavond om 18.00 uur een Gregoriaanse Vesper. De Augustinus is tijdelijk gesloten. Gedurende die periode is de Gregoriaanse Vesper verplaatst naar onze Antoniuskerk.

Kom gerust eens kijken. Gregoriaanse Vespers zijn avondgebeden zoals deze in kloosters worden gezongen. In het Latijn met beurtzang. Het is een meditatief half uur en een fijne manier om de (werk)week af te sluiten en het weekend in te gaan. 

De Gregoriaanse Vespers staan onder leiding van Arnoud Heerings, docent kerkmuziek, Gregoriaans en liturgie aan het Conservatorium in Utrecht. 

De Vespers zijn vrij toegankelijk. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu